НАЧАЛО СТАТИИ РЕГИСТРАЦИЯ РЕЧНИК ЗА НАС УСЛОВИЯ, ЛИЧНИ ДАННИ

СТАТИИ-СЪВЕТИ

english

ЗАПАЗИ ЧАС
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
ДОВОЛНИ ПАЦИЕНТИ
СПЕШНИ КАБИНЕТИ
ТЕРАПЕВТИ
ХИРУРЗИ
ОРТОДОНТИ
ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ
ОРТОПЕДИ
ДЕТСКИ КАБИНЕТИ
ИМПЛАНТОЛОГИЯ
ЕНДОДОНТИ
ФИЗИОТЕРАПЕВТИ
АЛЕРГОЛОЗИ
РЕНТГЕН
 
АНКЕТА
 

          Защо посещавате този сайт?

 
Попаднах случайно
Търся стоматолог
Желая регистрация
Търся съвет
 
 ВИЖ РЕЗУЛТАТИ 


Автор: Д-р Влахова

Какво е имплант? Повече за имплантологията ще ни разкаже тук Д-р Влахова от дентален център Дидидент в к.к. Слънчев бряг:

 

Зъбният имплант е изкуствен корен, най-често изработен от титан и се използва, за да замества липсващ зъб или за да носи конструкции, които възстановяват група от липсващи зъби.

Първият етап от лечението изисква задълбочена преценка на общо-медицинското състояние на пациента, на състоянието на костта /след съответната панорамна снимка и компютърна томография/, на хигиенни навици и т.н., за да се прецени дали да се поставят импланти или не. Ако всички условия позволяват, след местна упойка имплантолога ще постави в костта импланта, след което ще зашие венеца, за да се изчака период на остеонтеграция около 2-6 месеца. През този период меките тъкани ще заздравеят, а костта ще обхване здраво импланта. След този период се поставят видимите части над тези импланти, които ще носят конструкциите. Следва изработването на коронка от зъботехническата лаборатория.

В случаите, в които състоянието на костта позволява, имплантолога може да постави импланта веднага след екстракцията на зъба. Това са случаите на имедиантно имплантиране.

Имплантите също могат да бъдат използвани и за по-добро задържане на протезите в устата на пациента. Тогава с два или четири импланта, може да се стабилизира цяла протеза.

Поставянето на импланти е напълно безболезнено, премахва необходимостта от носенето на неудобни протези или изпиляване на съседни зъби при липсващи единични зъби. Има висок процент на успеваемост- около 95%. Случаите на неуспех, макар и малко на брой, могат да бъдат решени с поставяне на импланта на ново място в костта.

Лечението с импланти подобрява значително качеството на живот на пациента, защото възстановява напълно естетиката и функцията на съзъбието.

bgmaps.comУлици/Адреси
ул./бул./пл./жк №/блок к-ще
Зъболекар в София Яворов - дентална клиника София Краун
   

2007-2021 Зъболекарите.инфо