НАЧАЛО СТАТИИ РЕГИСТРАЦИЯ РЕЧНИК ЗА НАС УСЛОВИЯ, ЛИЧНИ ДАННИ

СТАТИИ-СЪВЕТИ

english

ЗАПАЗИ ЧАС
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
ДОВОЛНИ ПАЦИЕНТИ
СПЕШНИ КАБИНЕТИ
ТЕРАПЕВТИ
ХИРУРЗИ
ОРТОДОНТИ
ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ
ОРТОПЕДИ
ДЕТСКИ КАБИНЕТИ
ИМПЛАНТОЛОГИЯ
ЕНДОДОНТИ
ФИЗИОТЕРАПЕВТИ
АЛЕРГОЛОЗИ
РЕНТГЕН
 
АНКЕТА
 

          Защо посещавате този сайт?

 
Попаднах случайно
Търся стоматолог
Желая регистрация
Търся съвет
 
 ВИЖ РЕЗУЛТАТИ 


Автор: Д-р Ботев

зъбче с кариес

Д-р Ботев обяснява предимствата на керамичните лабораторни пломби пред фотополимерните

Зъбният кариес е едно от най-често срещаните заболявания, от което страдат над 95 % от хората. Той засяга първо зъбния емайл и постепенно разрушава зъбите. Ако не се лекува навреме, заболяването прогресира и се развиват  усложнения: пулпит, периодонтит и дори абсцес. От решаващо значение е кариесът  да бъде открит навреме и незабавно лекуван. Закъснялото лечение на кариесите е трудно и по-скъпо.

Зъбният кариес се лекува с поставяне на анестезия, отстраняване на увредената зъбна тъкан и поставяне на пломба (обтурация).

Използваме фотополимерни пломби и керамични пломби (инлей, онлей, оувърлей), които се изработват в модерна зъботехническа лаборатория по отпечатък.

Добре е пациентите да знаят предимствата и недостатъците на двата вида пломби, за да могат да направят правилен избор.

Фотополимерните пломби се изработват от съвременни пластични материали с богат избор на цветове, което ги прави почти незабележими дори в областта на фронталните зъби. Те изискват по-малко изпиляване отколкото за поставянето на пломба от амалгама. Трайността на фотополимерните пломби е до 5 години и затова те може да са до 5 пъти по-евтини от керамични лабораторни пломби.

При обширни кариеси и разрушения, фотополимерните пломби не издържат на натоварване и затова се препоръчва изработката на  керамични пломби. Те от своя страна имат по-висока устойчивост на дъвкателно натоварване и по-малко микропросмукване на слюнка и бактерии. Трайността им е над 10 години. Изработват се с изключителна прецизност в лаборатория и съответстват на 100% на цвета и формата на натуралния зъб.

Въпроси към денталните лекари от Клиника "Д-р Ботев" може да задавате на е-мейл: clinic@botev-dent.com.

bgmaps.comУлици/Адреси
ул./бул./пл./жк №/блок к-ще
Зъболекар в София Яворов - дентална клиника София Краун
   

2007-2021 Зъболекарите.инфо