НАЧАЛО СТАТИИ РЕГИСТРАЦИЯ РЕЧНИК ЗА НАС УСЛОВИЯ, ЛИЧНИ ДАННИ

СТАТИИ-СЪВЕТИ

english

ЗАПАЗИ ЧАС
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
ДОВОЛНИ ПАЦИЕНТИ
СПЕШНИ КАБИНЕТИ
ТЕРАПЕВТИ
ХИРУРЗИ
ОРТОДОНТИ
ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ
ОРТОПЕДИ
ДЕТСКИ КАБИНЕТИ
ИМПЛАНТОЛОГИЯ
ЕНДОДОНТИ
ФИЗИОТЕРАПЕВТИ
АЛЕРГОЛОЗИ
РЕНТГЕН
 
АНКЕТА
 

          Защо посещавате този сайт?

 
Попаднах случайно
Търся стоматолог
Желая регистрация
Търся съвет
 
 ВИЖ РЕЗУЛТАТИ 


Автор: Д-р Влахова

Д-р Димитрина Влахова от Дентална клиника Дидидент в курорта Слънчев бряг ни разказва за Естетичната стоматология.

Естетичната стоматология има за цел да възстанови загубените естествени форми, цвят и разположение на зъбни и гингивални тъкани, като копира стандартите в природата. Лицето, като най-видимата част от човешкото тяло, има най-голямо влияние за външния вид и самочувствието на човека. А усмивката се смята за най-забележимата част от лицето. Стремежът към все по-голяма естетика доведе до създаването на много нови материали и методи в съвременната стоматология, като избелващи агенти за домашно и офис-избелване, нови фотополимерни материали, керамични фасети и коронки, циркониеви корони и мостове, инкрустации, импланти и др. Естетичната стоматология включва най-общо:

Избелване:

С течение на годините зъбите променят своя цвят от навлизащите в зъбната тъкан пигменти от храната, напитките, цигарите, вредните фактори в работната среда и др. Ето защо в по-млада възраст зъбите са по-бели, а след около 30 години потъмняват. Естествено, този процес е твърде индивидуален и зависи от много фактори. Избелването се предшества от почистване на зъбен камък и плака с ултразвук и полиране на зъбите с AIR-FLOW. Може да се направи с шини и гелове, които пациента използва в къщи в продължение на две седмици /домашно избелване/ или в кабинета за един час /офис- избелване/.

Художествени реставрации:

Създаването на много естетични фотополимерни материали позволи възстановяването на формата, цвета и разположението на фронтални зъби с директното им използване в кабинета при някои случаи. Подбират се подходящи по цвят и прозрачност реставрационни материали. Тези възстановявания изискват по-нататъшно периодично заглаждане и полиране.

Керамични фасети, корони, инлеи и онлеи:

Това са безметални възстановявания, с които отново могат да се коригират форма, цвят и разположение на фронтални зъби /фасети/ или да се възстановят странични зъби /корони, инлеи и онлеи/.

Импланти:

Възстановяването на липсващи зъби с импланти се доближава най-много до естествените зъби в сравнение с всички останали методи на възстановяване. Пациента се отнася към тях като към свои зъби и не полага особени грижи за поддържането им.

 

bgmaps.comУлици/Адреси
ул./бул./пл./жк №/блок к-ще
Зъболекар в София Яворов - дентална клиника София Краун
   

2007-2021 Зъболекарите.инфо