НАЧАЛО СТАТИИ РЕГИСТРАЦИЯ РЕЧНИК ЗА НАС УСЛОВИЯ, ЛИЧНИ ДАННИ

СТАТИИ-СЪВЕТИ

english

ЗАПАЗИ ЧАС
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
ДОВОЛНИ ПАЦИЕНТИ
СПЕШНИ КАБИНЕТИ
ТЕРАПЕВТИ
ХИРУРЗИ
ОРТОДОНТИ
ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ
ОРТОПЕДИ
ДЕТСКИ КАБИНЕТИ
ИМПЛАНТОЛОГИЯ
ЕНДОДОНТИ
ФИЗИОТЕРАПЕВТИ
АЛЕРГОЛОЗИ
РЕНТГЕН
 
АНКЕТА
 

          Защо посещавате този сайт?

 
Попаднах случайно
Търся стоматолог
Желая регистрация
Търся съвет
 
 ВИЖ РЕЗУЛТАТИ 


Автор: NAIS Dental Polishers

Интервю с г-н Иван Беров, Президент на Съюза на зъботехниците в България

 

Г-н Иван Беров е Президент на Съюза на зъботехниците в България от 2011 г. Завършил е зъботехника през 1990г. (Медицински колеж „Йорданка Филаретова” – гр. София) и теология в Софийски Университет през 1997г. Има собствена зъботехническа лаборатория.

Здравейте г-н Беров и за много години.

И.Б.: За много години! Желая много здраве и една успешна година.

Съюзът на зъботехниците в България е организация с дълга история…

Да, ние сме първо приемник на основаното на 23 юни 1910 г. в София “Централно зъботехническо професионално сдружение”. След 9 септември 1944 с идването на новата власт са забранени всички професионални сдружения.
Възстановяването на съсловната организация става на 24.09.1990 г. като “Съюз на зъботехниците в България (СЗБ), който е правоприемник на “Централно зъботехническо професионално сдружение”.

Какви са целите на Съюза? Какво държи членовете заедно?

И.Б.: Членството при нас е доброволно. Заедно ние защитаваме престижа и интересите на нашата професия – зъботехниката.
За мен, особено важно е, че създаваме общност, обединена от професионален интерес, където цари атмосфера на уважение и сътрудничество. Помагаме си в нашето професионално развитие, предаваме знания и информация чрез курсове и квалификации. Така в работата ни по-бързо намират място най-новите технологии и последните тенденции в световната зъботехника.

Една от основните ни задачи е да информираме нашето съсловие за нови продукти, проекти и програми, които идват от наши международни партньори. Живеем в много динамичен свят и достъпът до информация наистина е ключов.

Каква беше 2013 за зъботехниците в България?

И.Б.: Зъботехниката не прави изключение от общата икономическа ситуация в България. Професионалните ни предизвикателства често са свързани с ниската покупателна способност на българина. Виждаме, как той прави лоши компромиси със здравето си и това е проблем, който касае не само денталните специалисти, но здравето на нацията, като цяло.

От друга страна, технологично зъботехниката се развива бурно и постоянно има нови работещи решения, които всеки един от нас би искал незабавно да въведе. Понякога желанията се разминават с възможностите, но моята огромна гордост е, че България разполага със зъботехнически лаборатории на наистина световно ниво! Нашата страна има силни традиции в денталната медицина и засега ние не губим набраната инерция, дори напротив, развиваме една отлична услуга и като зъботехника и като стоматология.

А какво очаквате от 2014?

И.Б.: Първо искам да пожелая на всички колеги зъботехници, а също така и на колегите от целия бранш една много по-добра и успешна година! Много ми се иска да организираме една наистина силна Конференция, на която да покажем най-новото и най-важното, представляващо интерес за колегите.

Друг приоритет, който сме си поставили е задълбочаването на сътрудничеството ни с Български Зъболекарски Съюз (БЗС), тъй като има много неща, които можем да направим заедно в интерес на нашите членове и на денталния бранш като цяло и не на последно място за пациентите.

За мен лично, като Президент, остава предизвикателството за увеличаване на членската маса, да се научим по-добре да общуваме помежду си и да съумеем да създадем едно силно и работещо общество.

Благодарим Ви и успех!

bgmaps.comУлици/Адреси
ул./бул./пл./жк №/блок к-ще
Зъболекар в София Яворов - дентална клиника София Краун
   

2007-2021 Зъболекарите.инфо